vineri, 8 august 2014

Comisia Europeana a validat acordul de parteneriat 2014-2020!


Ministerul Fondurilor Europene a anuntat astazi ca, CE a validat Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 cu Romania, documentul care prezinta modul in care vor fi folosite fondurile europene structurale si de investitii in viitoarea perioada de programare.



„Romania are deja Acordul de Parteneriat 2014 -2020 validat de cei patru comisari, decizia Comisiei Europene de adoptare a acestui document urmand a fi publicata in zilele urmatoare. In urma acestei validari, devine de necontestat faptul ca documentul trimis de Romania raspunde exigentelor Comisiei. Va reamintesc, tara noastra a inceput inca din primavara anului 2013 negocierile pe marginea acestui document, in cadrul dialogului informal. De atunci si pana recent am avut in continuu negocieri cu reprezentantii Comisiei pentru a obtine o strategie cat mai buna de folosire a banilor europeni pentru romani si pentru Romania!”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

In perioada de programare 2014 – 2020, Romania beneficiaza de fonduri europene in valoare de aproximativ 43 miliarde de euro, din care peste 22 miliarde de euro sunt alocate pentru politica de coeziune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu