vineri, 15 martie 2013

Diferenta nefavorabila de curs valutar va fi acoperita de Guvern pentru PNDR


Guvernul a aprobat OU pentru completarea art. 13 din OU a Guvernului nr. 74/2009 privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile provenite din Fondul european de garantare agricola, PNDR si a fondurilor alocate de la bugetul de stat.

Prin acesta Ordonanta de Urgenta este reglementata finantarea diferentei nefavorabila de curs valutar aferenta platilor efectuate de catre beneficiarii proiectelor depuse pe masurile 121, 123,312, 313 din PNDR catre furnizori pentru achizitiile de utilaje si/sau echipamente contractate in euro, pana la 15% din valoarea initiala a contractului in lei.


Aprobarea urgenta a prezentului act normativ consta in evitarea pierderii finantarii europene, in contextul finalizarii perioadei de programare 2007-2013, intru-cat sumele care ar putea rezulta din rezilierea contractelor de finantare din motivul imposibilitatii suportarii de catre beneficiari ai proiectelor depuse, a efortului financiar suplimentar rezultat din acoperirea diferentelor nefavorabile de curs valutar, nu mai pot fi realocate pentru finantarea unor noi contracte.




Sursa: www.gov.ro