vineri, 19 iunie 2009

Ministerul Tineretului si BNS au lansat un program pentru sprijinirea sportivilor romani, finantat prin POS DRU

Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori, Blocul National Sindical si Ministerul Tineretului si Sportului au lansat un proiectul finantat din bani europeni pentru sprijinirea sportivilor din tara noastra. Programul "Securitate sociala si formare profesionala pentru sportivi", cu o valoare de 450.000 de euro, este finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) si va fi implementat in urmatorii doi ani.

Prin proiectul "Securitate sociala si formare profesionala pentru sportivi" se doreste o schimbare majora in felul in care sportivii abordeaza viata din timpul si de dupa perioada de performanta. Astfel, Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN), Blocul National Sindical (BNS) si Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) urmaresc sa traga un semnal de alarma cu privire la riscurile la care se expun sportivii daca nu acorda importanta educatiei si pregatirii profesionale si, in egala masura, la riscul major de a nu beneficia de ajutor de somaj, de pensie sau asigurare medicala daca nu acorda atentie obligatiilor pe care le au in calitate de contribuabili.

"Acest proiect este unul dintre cele mai importante pe care le-a putut face cineva pentru sport si pentru sportivii de performanta pentru ca, intr-adevar, este o problema grava ce se intampla in acest sector. Ne este foarte greu - pentru ca si eu ma aflu in aceasta situatie chiar daca nu activez profesional in Romania - dar sunt trup si suflet alaturi de ceilalti colegi ai mei care nu au un viitor asigurat, care nu stiu inca ce vor face atunci cand isi vor incheia activitatea profesionala. Este o problema majora cu care se confrunta fiecare tara si fiecare sportiv", a declarat Cristi Chivu, presedintele de onoare al AFAN.

El a subliniat si riscurile la care sunt supusi sportivii care activeaza in baza unor conventii de prestari servicii si care nu cunosc cu exactitate drepturile si obligatiile ce decurg din tipul de contract incheiat cu clubul.

De asemenea, presedintele executiv al AFAN Dumitru Costin a anuntat ca organizatia pe care o reprezinta a aplicat un proiect (aflat inca in faza de evaluare) pentru Fondul Social European in valoare de 5 milioane de euro. Acest proiect strategic vizeaza infiintarea unei universitati virtuale pentru sportivi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu