joi, 25 iunie 2009

BCR a acordat cofinanţări de 1 miliard euro pentru proiecte europene

Banca Comercială Română (BCR) a acordat cofinanţări de 1 miliard euro pentru proiecte europene, până în prezent, a declarat, joi, vicepreşedintele executiv al băncii, responsabilă de operaţiuni, Oana Petrescu.

"Am cofinanţat proiecte de tipul SAPARD, PHARE şi ISPA, proiecte europene, de 1 miliard euro. Suma reprezintă cofinanţarea acordată de BCR pentru acest tip de proiecte", a spus vicepreşedintele BCR.

În acelaşi timp, expunerea totală pe credite acordate municipalităţilor de BCR s-a ridicat la 750 milioane euro la finalul lunii aprilie, iar cea pe sectorul agriculturii, la 210 milioane euro.

"Pe parte de corporate, am acordat finanţări de 120 milioane euro, reprezentând credite noi în perioada noiembrie 2008 - aprilie 2009 şi, conform cifrelor pe care le aveam la finalul lunii aprilie, BCR a acordat 45% din piaţa creditelor ipotecare în intervalul noiembrie 2008 - aprilie 2009", a adăugat Petrescu.

Ea a mai spus că BCR vrea să îşi extindă reţeaua la 675 de unităţi până la finalul acestui an. În prezent, BCR are 652 de unităţi de retail (pentru populaţie şi microîntreprinderi) şi 50 de centre de afaceri dedicate IMM-urilor şi companiilor mari.

Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu