joi, 28 mai 2009

Accesarea fondurilor europene poate aduce performanțe în agricultură

România poate înregistra performanţe în sectorul agroalimentar dacă managerii se vor axa tot mai mult pe fondurile europene. Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu a mai declarat pentru The Money Channel că, în momentul de faţă companiile româneşti din industria agroalimentară pot concura societăţile de profil din celelalte state europene.

Sectorul agroalimentar a făcut paşi importanţi în ultimii ani, susţine ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu. El spune însă ritmul trebuie menţinut pentru că încă sunt multe de făcut pentru a face performanţă în acest sector. "Asta nu înseamnă că în România s-a făcut tot. Asta nu înseamnă că nu mai avem mult de făcut! Sunt doar 14.000 și ceva de firme de genul acesta. Lucrează vreo 240.000 de angajaţi în acest sector.

Ministrul Agriculturii spune că există fonduri europene destinate acestui sector şi totul ţine acum de manageri care trebuie să le acceseze cât mai repede.

Ilie Sârbu a declarat că "Un miliar de lei vine doar pentru acest sector din banii euroepeni. Cu ceea ce înseamnă co-finanțare, de la intreprinzători, ar însemna încă 1 miliard. Miliard care poate garanta fondul de garantare a agriculturii. Deci, cel care dorește să ia banii se adresează fondului și banca primește această scrisoare de garanție cu 110%, cum am convenit cu 6 bănci care au licitat produsul acesta.
Cred eu că cei care doresc și sunt interesați să facă o investiție, nu trebuie să aibă decât dorinţă şi să aibă un manager bun."

Referitor la atragerea fondurilor europene, ministrul Agriculturii susţine că până acum semnalele sunt pozitive.




sursa: www.tmctv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu